Welcome!

Promosi Hebat!

15 Alat Yang Digunakan Oleh Banduan Untuk Melarikan Diri

on Rabu, 23 Mei 2012

Sejahat-jahat banduan ni, ada jugak tahap kecerdikkan diorang..Selama ni aku ingat banduan-banduan ni semua nampak macam bodoh je..Tak apa la, hari ni aku ubah sikit persepsi aku, tak semua banduan tu bodoh, tapi ada tahap kreativiti diorang masing-masing..Sebab tu la semua alat-alat ni terbongkar bila banduan semua dah lepas lari keluar, bukan time nak lari keluar baru kantoi..hehehehe


Kalau korang tengok, alat-alat ni nampak simple je, tapi banyak memberi jasa yang besar kepada para banduan untuk melepaskan diri daripada penjara..Dah macam cerita Escape From Alcatraz pun ada dah sikit..Apa-apa hal pun, jom cekidaut alat-alat tu kat bawah ni =D



15.  Gergaji Mini

14.  Tangga daripada kain cadar

13.  Catapult

12.  Shotgun - pernah digunakan pada May 21, 1984

11.  Pembakar/Griddle

10.  Pencangkuk

9.  False Leg Stash - pernah digunakan di Penjara Santa Fu, German pada 1984.

8. Mace

7.  Tangga

6.  Chess Piece Rope Ladder - pernah digunakan di Penjara Wolfenbuettel pada 1993.

5.  Whip

4.  Knuckle Duster.

3.  Hash Pipe.

2.  Immersion Heater.

1.  Crucifix.

Nampak lebih kepada senjata berbahaya daripada alat untuk melarikan diri..Mungkin benda-benda ni ada lebih dari satu fungsi rasa nya..Bergantung kepada cara penggunaan banduan tu sendiri..











Ranking: 5

{ 0 ulasan... read them below or add one }

Catat Ulasan

 
© LanunFanatik | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO