Welcome!

Promosi Hebat!

10 Tips Menolak Cinta Sahabat Karib

on Rabu, 18 April 2012


10 Tips Menolak Cinta Sahabat Karib


Assalamualaikum..
Mungkin ada diantara rakan-rakan disini yang pernah mengalami perkara ini.iaitu jatuh cinta pada sahabat karib atau dicintai sahabat karib.. bengang bukan?. tak tahu perkara apa yang perlu dilakukan ketika menghadapi situasi ini..lainlah kalau memang dua-dua dah suka tapi yang parahnya kalau korang atau sahabat korang itu menganggap hubungan itu tidak lebih dari seorang sahabat karib sahaja.
jadi secara tak langsung akan timbul konflik disini.. nak terima sebab kesian dan nak tolak takut kehilangan sahabat. Jadi disini ada beberapa tips berguna yang korang boleh praktikkan ketika menghadapi situasi ini.


1. Menyatakan kepadanya secara berterus-terang bahawa kamu tidak sesuai untuk bercinta dengannya kerana kamu menganggap dia adalah sahabat karib dunia dan akhirat.

2. Menyatakan kepadanya sekiranya kamu menjadi kekasihnya, kamu tidak mungkin boleh mengikut kehendak, arahan dan permintaannya.

3. Kamu dan dia tidak sesuai kerana, selama ini kamu bersikap brutal ketika bersama dia dan tiada ciri-ciri kekasih yang sejati.

4. Kamu tidak pernah terfikir untuk bercinta dengannya kerana ketika bersahabat pun anda tidak peduli dengan kehadirannya.

5. Menerangkan kepadanya bahawa masih ramai lagi gadis/jejaka diluar sana yang mempunyai ciri-ciri pasangan yang diidamkan olehnya.


6. Cuba mengelakkan diri kamu daripada bertembung dengannya ditempat kerja, sekolah atau ditempat yang anda dan rakan2 lain selalu berkumpul.

7. Jelaskan padanya anda lebih sayangkan ikatan persahabatan anda daripada menjadi seorang kekasih yang perlu ada komitmen dan bersifat setia.

8. Kamu jelaskan padanya bahawa kamu lebih mesra dan selesa sekiranya tetap terus berkawan sahaja kerana kamu sudah tahu perangainya ketika kamu menjadi sahabatnya dulu.

9. Nyatakan padanya bahawa kamu sudah mempunyai calon dan bakal kekasih yang sesuai dengan diri kamu. Tapi harus diingat jelaskan secara baik kerana kamu mungkin hilang kawan baik yang kamu sayang.

10. Bertegas dengan penderian kamu sekiranya kamu benar-benar tidak dapat menerimanya. Ikut kata hati kamu dan jangan termakan pujuk rayu si dia. Akhir sekali katakan dan tegaskan kepadanya KAU MASIH SAHABATKU

SumbeR
Ranking: 5

{ 0 ulasan... read them below or add one }

Catat Ulasan

 
© LanunFanatik | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO