Welcome!

Promosi Hebat!

Tips Sempoi Hilangkan Rasa Sedih!

on Isnin, 19 Mac 2012











1) Dengar lagu sedih- sedih sampai telinga jadi pekak.

2) Nangis kuat- kuat kat dalam bilik sampai orang kat sekeliling datang bilik korang sebab takut dengar korang nangis macam baby tak jadi.

3) Melantak macam orang tak makan setahun. Kalau makanan tu tak cukup lagi, ambil yang kawan punya pulak! Makan! Makan! Makan!

4) Kongsi kisah sedih korang dekat sahabat rapat supaya sahabat korang boleh jadi sedih bersama korang atau jadi penasihat agung kepada korang.

5) Baling handset korang ke dinding secara berulang kali supaya korang jadi tenang. Tak baling handset pon baling laptop ke, printer ke, DSLR ke iPhone ke, iPad ke,  atau segala macam mende mahal supaya korang puas hati.

6) Menyanyi sambil menjerit- jerit bagi melepaskan resah di dada even suara tu sedap sikit je dari Amir Raja Lawak. *suara Jep Sepah sedap okeh!

7) Tidur dari pagi sampai ke petang then sambung ke malam pulak dengan harapan rasa sedih tu akan hilang.

Main game ‘Plants vs Zombies’ atau ‘angry bird’ sampai ke stage yang terakhir. Tak pon main la game apa- apa yang korang suka sampai mata dah rupa macam panda tak comel.

9) Keluar shopping dan beli semua mende yang korang rasa nak beli even duit masa tu tengah tak de.

10) Muhasabah diri dan tunduk meminta petunjuk kepada YANG ESA.

Serius setiap orang perlukan ketenangan. Serius benci bila berlaku sedih. Tapi kalau korang tak sedih korang tak kan tahu yang hidup ni bukan hanya untuk gembira je. Kan?
Happy person is the one who learns lessons from the past.
P/S:  ok! Peace yawwwww ^.^v share ke fb korang














SumbeR



Ranking: 5

{ 0 ulasan... read them below or add one }

Catat Ulasan

 
© LanunFanatik | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO