Welcome!

Promosi Hebat!

Cara Melupakan Kekasih Lama!

on Isnin, 19 Mac 2012








Delete dari semua yang boleh menghubungkan
Contoh terbaik delete dari facebook, twitter dan di handphone canggih korang tu.delete semua gambar beliau.delete semua benda yang boleh buat korang teringat kan beliau.delete massage,delete gambar. ni bagi mengelakkan korang terus mengongkong fikiran korang dari  terus ingt kat beliau.selagi korang dok ingat kat beliau macam mana nak  move on kan kan? 
Elakkan bersua muka
Mula-mula nak hilangkan perasaan sayang,suka dan cinta korang kat sapa-sapa.korang haruslah berusaha untuk tak bersua muka dengan beliau. kalo terpaksa.macam orang tu satu kelas ke.jiran korang ke.elakkan dari tengok beliau. belajar untuk didik hati korang supaya kuat dari rasa sedih atau kecewa.selalulnya bila kita tengok orang yang kita suka gembira. rilek je. Jadi korang elak dari seksa diri korang dengan cara elakkan bersua muka.
.u
Berfikiran positif
Ni pun salah satu cara yang agak berkesan.bagi pendapat admin.korang masih takleh lupakan awek atau kekasih tu sebab nya korang mesti fikir yang korang takkan jumpa yang lagi baik dari beliau kan? Dan bila ada yang nak kenal korang.korang rasa EX korang tu lebih hebat dan lebih baik.korang banding banding kan.dan macam kita semua tahu.korang akan selalu menang kan orang yang korang sayang. Ada baik nya korang berfikiran positif.terima dia seadanya.mungkin kelebihan orang laen  korang tak nampak lagi di saat ni.tapi mungkin satu hari nanti.sapa tahu kan?
Berfikiran negatif
Berfikiran negatif kepada orang yang korang nak lupakkan tu. set mind korang yang beliau  beliau ni jahat dan akan terus lukakan hati serta jiwa korang. so prevention is better than cure la kan? kalo korang rasa rindu ke apa ke.cepat set mind korang yang orang tu langsung tak fikir pun pasal korang.so buat apa nak bersusah payah nak pikir pasal orang yang tak fikir langsung pasal kita kan? ini penting sebab dengan cara ni la kita akan move on dengan lebih tekad dan lebih kuat.



Penuhi masa lapang
Ini penting supaya masa korang takda utk disia siakan untuk mengingati orang yang tak sepatutnya.kalo cuti cuti weekend tu kuar ngan member yang satu kepala. Pergi tepi pantai hirup udara segar, lebih indah tu?daripada korang buang masa dok fikir tentang orang yang tak sepatutnya. baik la korang enjoy dengan hidup sekarang.eh.muda hanya sekali.so penuhi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah ya.
Mengikut cara islam
Kita harus ingat Allah yang memberi perasaan itu dan Allah juga yang berhak mengambilnya balik dari kita.mintak doa banyak banyak supaya Allah ambil perasaan syg tu kalo itu bukan hak kita. Admin ada  pengalaman dengan seorang member ni.dia pernah bagitau betapa dia rindu sangat kat seorang perempuan ni.dia tak pernah contact pun dengan perempuan ni.just rakan sekuliyah je.tapi hati tertarik dan perasaan rindu tu datang. Admin tanya dia apa dia buat kalo dia rindu? dia kata dia amik wuduk dan solat 2 rakaan supaya perasaan tu hilang.begitu indah Allah mendidik hambaNya. Sebab kita tahu yang lebih berhak dirindui wajibnya Allah dan Rasulullah.

kepada sesiapa yang dalam keadaan sedih pilu, jiwa kacau atau jiwa bernanah. bley la amik pakai tips tips yang ni. mana tahu  mampu membantu korang dalam merawati hati korang kan? sesungguhnya  Allah tak merubah nasib seseorang itu melainkan dia berusaha untuk  merubah nasibnya sendiri.ayuhh bangkit! kuatkan semangat.





Jom layan lagu ni jap :)






p/s:  kalo takut dilambung ombak.bina benteng siap siap.hee… yang nak copy sila ye..




SumbeR
Ranking: 5

{ 0 ulasan... read them below or add one }

Catat Ulasan

 
© LanunFanatik | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO