Welcome!

Promosi Hebat!

Kisah Kereta Kancil Power

on Jumaat, 20 April 2012



Sebuah kereta Kancil telah didapati mengekori rapat dua buah kereta yang sedang berlumba, Ferrari dan Evo 7. Aksi ini memeningkan kepala polis yang membuat perangkap saman.

Kisah Kereta Kancil Power | Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan (PLUS) kelihatan sebuah kancil hitam tersadai di sebelah lane disebabkan oleh kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya, iaitu pemilik kancil tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu. Tetapi malangnya, tidak ada sebuah kereta pun berhenti. Tiba-tiba datangla sebuah kereta Evo 7 berhenti di sebelah kancil tadi.
“Ada apa nie pakcik, kereta rosak ke?” tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an. “A’ha rosak”, jawap pakcik tu simple aje….
“Ok, cam nie, saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol”, mamat Evo 7 nie bagi idea.
“Worrait gak tu..tapi….nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam”
“Ok pakcik”..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye. dia pun jalanla..Dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit, apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu. Mamat tu pun slowkan balik..
Tiba-tiba ada sebuah kereta Ferrari datang dari belakang dan press minyak berdehem dehem kat mamat evo7. Apa lagi, jiwa muda patang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar Ferrari nie…lupa la pulak dia dengan kereta kancil orang tua yang diikat kat belakang kereta Evo 7 dia.
Orang tua tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak. Mamat kereta evo 7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.
Vrooommm……bedesup peginye… ini dah lebih speed limit nie…kate polis nie..cecah 250kmj memasing nie… Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya samankeretaa yg laju nie…
“Over..over, ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah Ferrari, sebuah Evo 7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye………sebuah kancil hitam tengah cucuk angin evo 7 tu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!’




Ranking: 5

{ 0 ulasan... read them below or add one }

Catat Ulasan

 
© LanunFanatik | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO